10 goede voornemens van een toekomstige moeder

Of je net zwanger bent of bijna uitgerekend je hebt vast een aantal goede voornemens gemaakt.

Je hebt vast die filmpje gezien over de goede voornemens van een zwangere vrouw en wat er daarna daarmee gebeurt. Niet? Ga op YouTube kijken… een paar uur lol. Maar dat neemt niet weg dat je zelf een beeld hebt hoe het straks wordt. Dat had ik ook. Dat daar niet zoveel waar van bleek te zijn is een tweede. Een paar dingen wist ik wel voor elkaar te krijgen. Kudo’s to me!

Destijds heb ik helaas mijn goede voornemens niet opgeschreven behalve hier en daar iets. Dus nu probeer ik het bij elkaar te brengen. Misschien herken je je eigen goede voornemen hierin?

1 Ik ga gezond eten tijdens mijn zwangerschap en daarna

Hmmm… Wat is nou gezond? Dat kan je lezen in Eten voor je kind bijv. Is het gelukt? Ja en nee. Ja in de zin dat we oké qua variatie zitten en niet zo ontzettend veel snoepen maar… echt echt gezond eten we niet.

Resultaat: Geslaagd

2 Ik ga van alles van mijn zwangerschap vastleggen

overview of all weeks

Tja… bij de eerste zwangerschap is het bijna gelukt om elke week een foto te maken… Deze foto’s kan je ook zien in de posts van Mijn zwangerschap. De tekst voor de meeste van deze posts heb ik pas later geschreven. Ik was nog steeds zwanger maar  was meestal al een paar weken verder. Bij mijn tweede zwangerschap begon ik met een dagboek maar de laatste keer dat ik daar iets in geschreven heb, was zo’n 12 weken in de zwangerschap… :/ niet geweldig dus. Elke week een foto is helemaal mislukt.

Wat deze tweede keer is gelukt is een zwangerschapfotosessie. Als het niet te laat voor je is, kan je die ook maken. Het is het echt waard! Kijk hier voor voorbeelden en een speciale aanbieding.

Resultaat: Deels geslaagd

3 Ik ga minimaal 6 maanden uitsluitend borstvoeding geven

goede voornemens van een zwangere vrouw

Ja, dat is helemaal mislukt. Ons eerste kind had veel moeite met leren drinken. Hij had steeds trek en meer dan 1 maand bijna zonder slaap red je niet. We begonnen dus vrij snel met bijvoeden met kunstmelk. Met onze dochter was het helemaal een ander verhaal. Ze is een natuurlijk talent voor drinken aan de borst dus dat was makkelijk. Maar ze begon ‘s nachts veel te spoken toen ik weer terug aan het werk was dus we zijn bij haar ook begonnen met bijvoeden voor de 6e maand.

Resultaat: Niet geslaagd

4 Ik word een relaxte moeder die niet zeurt over vlekken op de kleding

voornemens van een zwangere vrouw

Ja, dat ben ik wel. Vind ik zelf… natuurlijk. Bij ons thuis is het meestal rommel tot je knieën, ik loop zo’n 3 wasbeurten achter met de was. En van vieze kleding is nog niemand doodgegaan 😉 Dus dit is zeker gelukt.

Resultaat: Geslaagd

5 Onze kinderen gaan geen snoep krijgen tot ze minimaal 3 jaar oud zijn

Ik dacht dat dit heel makkelijk was. Met onze zoon was het zo voor elkaar geregeld. Gewoon geen snoep thuis. Maar later bleek dat hij het gewoon ook helemaal niet lust. Het is een heel ander verhaal met onze dochter. Die begint te gillen als ze de hagelslag hoort in het doosje…

Resultaat: Niet geslaagd

6 Onze kinderen gaan heel weinig TV, smartphone of iPad tijd krijgen

Dit was ook lang waar en daarna… Kwamen er dagen dat ik zo moe was, of zo ziek… en dus zat je zo een paar uur op Netflix en YouTube, iPad spelletjes.

Resultaat: Niet geslaagd

7 Onze kinderen gaan veel knutselen en buiten spelen

goede voornemens van een zwangere vrouw

Ja. Dat doen we bijna regelmatig. Ik heb een hele krat vol met knutsel dingen. We gaan ook (soms echt gedwongen) naar buiten. Gewoon om te rennen en te schreeuwen. Soms ook om foto’s te maken.

Resultaat: Geslaagd

8 Ons sociale leven gaat gewoon door. We nemen onze kinderen overal mee

Eerst dachten we dat dit gewoon gaat lukken. Daarna sliepen we zo weinig dat we geen behoefte hadden aan contacten met anderen. Toen het wat beter werd, dachten we weer vriendschappen op te pakken… Na een aantal mislukte pogingen om (zoals vroeger) een avond afsprak te maken, maken we op het moment vooral lunchafspraken. Minder haast en minder stress voor iedereen. Restaurants – vergeet het maar. Onze kinderen trekken het gewoon niet.

Resultaat: Niet geslaagd

9 Onze kinderen spelen alleen met verantwoord speelgoed

Tot de eerste kraamcadeau zijn gearriveerd. Je kan het verstoppen maar daarna worden de kinderen wat groter en ze onthouden wat ze krijgen.

Resultaat: Niet geslaagd

10 Onze kinderen slapen niet met ons in bed en niet op onze slaapkamer

Het was vanaf het begin zo. Ik voedde bij hun in de kamer.

Ik vond het niet fijn om samen op een kamer te slapen. Al tijdens mijn zwangerschappen werd ik een hele lichte slaper (Damn you hormones!). Ik werd van elke piepje wakker. Ook als dat piepje helemaal niks betekende… Dus nee, geen kinderen bij mij in bed.

Resultaat: Geslaagd

Totaalscore: 4.5

Toch een betere score dan ik verwachte 😀

Maak ook je eigen lijstje. Leuk om later terug te lezen en misschien om te lachen,  te huilen of toch jezelf te feliciteren!