6 slechte cadeaus voor een mama-to-be

Met normaal gesproken geslaagde cadeaus kan je heel verkeerd binnen komen als je het aan een zwangere vrouw geeft.

Warme sokken

Ja, soms willen vrouwen dit echt. Zeker! Koude voeten zijn goed bekend probleempje tussen de vrouwen. Maar… een zwangere vrouw is altijd warm. Meestal te warm dus geen noodzaak voor warme sokken, dekentjes of andere warme dingen. Bedankt.

slechte cadeaus zwanger

Dure wijn

Hmmm… die zal of door de papa-to-be gedronken worden of door de gasten, want het moet minimaal 30 weken van de zwangerschap op de plank staan, en als de mama borstvoeding gaat geven, mogelijk nog veel langer.

Dus nee, bedankt voor de wijn.

Tear jerkers – films, boeken

Zelfs als je zeker weten weet dat dit een mooie film/boek is met een positief eind, geef het niet als de volgende dingen gebeuren:

  1. iets slechts gebeurt met baby’s/kinderen/dieren
  2. iets slechts gebeurt met een zwangere vrouw

Het maakt niet uit of dit de hoofdpersonage is, of een korte scene… of iemand alleen over zo iets vertelt. Het is helemaal hetzelfde voor die stomme hormonen en mama-to-be gaat huilend naar bed.

Dus nee, dank je liever niet.

slechte cadeaus zwanger 4

Cosmetica met steroiden of hormonen

Zeker opletten bij de strepen lotions. Soms zijn ze niet voor zwangere vrouwen bedoeld en ze kunnen steroiden of hormonen bevatten. Dat is mogelijk gevaarlijk voor de baby. Zelfs later als de baby geboren is en mama geeft borstvoeding mag je die niet gebruiken. Dus lees de etiketjes goed of vraag in de winkel.

Iets voor de baby

Hierbij moet ik zeggen dat dit niet zo eenduidige is. Er zijn mensen die best bijgelovig zijn. Dus verzamelen dingen voor de baby voor de geboorte not done is. Ik oordeel niet, ik heb mijn eigen bijgeloven 🙂

Ander risico is: je geeft de “verkeerde” kleur/maat/patroon of gewoon verkeerd “dat wilde ik zelf kopen”. Vergeet het niet, je hebt te maken met een zwangere vrouw die niet altijd even logisch denkt en zwaar onder hormonen zit…

En als laatste kan je te makken hebben met de… “maar dit is voor de baby, waar is het cadeau voor MIJ?” – look. Ja, dan weet je direct dat dit een vergissing was.

Soms is dit een heel goed cadeau… Dat zal je nooit weten tot ze de verpakking open doet.

Dus misschien veiliger om niks voor de baby te geven.

slechte cadeaus zwanger 2

Tuinierset

Op elke andere dag is dit een goed cadeau voor iemand die een tuin heeft of van tuinieren houdt. Maar niet als ze zwanger is. Een zwangere vrouw kan beter in de grond niet graaien door de bacteriën die in de grond mogelijk zitten. Zelfs in handschoenen is tuinieren met een dikke buik niet zo comfortabel.

En straks…

Eerste paar weken is er geen sprake van zulke luxe activiteiten, daarna… misschien over 1 jaar. Maar wil je een cadeau geven die pas over een paar maanden gebruikt kan worden?

Dus ik stem “nee”.

Wil je weten dat dan een goede cadeau is? Kom volgende week kijken! Of abonneer op eZwangerschapskalender updates, dan mis je niks!