8 cadeau ideeën voor een zwangere vrouw

Een zwangere vriendin, zus of een buurvrouw. Of misschien je eigen, zwangere vrouw. Wat zijn leuke en geslaagde cadeaus voor een mama-to-be?

Dat kan een probleempje zijn… En zeker als je zelf geen kinderen hebt. Geen zorgen ik heb een handig lijstje voor je gemaakt.

goede cadeaus zwanger 2

Cadeautip 1: Een voedingskussen of een zwangerschapskussen

Dit is een heel nuttig cadeau. Later in de zwangerschap is het moeilijk om te slapen omdat de buik in de weg zit of oncomfortabel hangt. Een zwangerschapskussen helpt de buik te ondersteunen en voorkomt dat de vrouw op haar rug gaat liggen. Later als de baby al geboren is, kan je het gebruiken om de baby erop te voeden.

Waar koop je zo iets? Gewoon op bol.com! Niks leuks op bol.com gevonden? Kijk in mijn top5 webwinkels met zwangerschapskussens.

Cadeautip 2: Zwangerschapsdagboek

Veel vrouwen houden een dagboek bij tijdens hun zwangerschap ter herinnering. Er zijn nog andere gave manieren om herinneringen aan je zwangerschap levend te houden. Je kan speciale zwangerschapsdagboeken kopen, maar elke mooi dagboek zal natuurlijk ook werken. Het voordeel van de speciale zwangerschapsdagboeken is dat ze suggesties geven, waarover te schrijven. Of dat je speciale plekken hebt om foto’s van de buik in te plakken.

Dit kan je zowel bij HEMA als bij bol.com kopen.

goede cadeaus zwanger 3

Cadeautip 3: Zwangerschapsfotosessie

Dit is niet zo maar een cadeau! Dit is een hele speciale. Ik zeg direct daarbij dat dit geen goedkoop cadeau is. Zo’n sessie levert prachtige foto’s. Dit kan in een studio, of op een interessante locatie of gewoon bij je thuis. Je kan het combineren met een gezin fotoshoot of love shoot. Ik bedoel, je kan de buik centraal zetten maar je kan ook de emoties daaromheen vastleggen. Zo zoet of zo artistiek als je het maar wilt!

Ik heb zo ‘n sessie aan mezelf cadeau gegeven. Prijsloos! Kijk hier voor een paar bevriende fotografen en speciale aanbiedingen.

Cadeautip 4: Cadeaubon voor zwangerschapslingerie

Dit wil een mama-to-be misschien niet van iedereen krijgen, maar dat moet je zelf weten 😉 Zwangerschapslingerie is speciale ondergoedmode die straks ook voor het voeden gebruikt kan worden. De zwangerschapslingerie is niet goedkoop en die van HEMA werkt ook, maar… het gaat niet om het comfort alleen. Zeker als je vol met hormonen zit, je lijf verandert op een manier dat je nooit dacht dat het kan… Ja, een beetje “extern” zelfvertrouwen kan nooit kwaad.

Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van cadeaubonnen, maar in dit geval wel. Zelfs als je de maten van de zwangere weet… ze zijn hoogstwaarschijnlijk gewoon veranderd :). Waar kan je zwangerschapslingerie kopen? Kijk in mijn top5 webwinkels met zwangerschapslingerie.

goede cadeaus zwanger 4

Cadeautip 5: Zwangerschap week na week boek

Als het nog niet heel ver in de zwangerschap is, is dit een heel goed cadeau. Er zijn heel veel van zulke boeken te vinden. Elke week beschrijft zo’n boek de ontwikkelingen van de baby en veranderingen bij de vrouw zelf. Soms is het nog uitgebreid met tips etc.

Zelf had ik 2 van zulke boeken. Nee, het was niet overbodig. Ik was er heel bij mee 🙂

Dit koop je natuurlijk bij bol.com

Cadeautip 6: Een dik boek

Veel vrouwen hebben problemen met slapen later in hun zwangerschap. Dit heeft te maken met de buik die altijd “verkeerd” ligt, de baby die ‘s nachts meer wakker is en… hormonen. Gewoon mes in de rug door je eigen lichaam. Maar goed. Dit hoort erbij… Je kan meer hierover lezen in mijn blog over slecht slapen. Een dik boek is dus een goed cadeau, als de mama-to-be van lezen houdt. ‘s Nachts kan je niet zo ontzettend veel dingen doen, maar lezen is goed.

goede cadeaus zwanger

Cadeautip 7: Netflix-abonnement

Ja! Dit was een ontdekking bij mijn tweede zwangerschap. ‘s Nachts kon ik helemaal niet slapen en dus heb ik Netflix gekeken. Gewoon binge kijken. Als je al met zwangerschapsverlof bent, mag dat! 🙂

Cadeautip 8: Alcoholvrij bier of wijn

Er zijn veel soorten en niks proeft als the real thing, maar soms zijn ze best oke, als drankjes. Gewoon iets anders dan thee of water. Ga naar je slijterij en vraag naar alcoholvrije wijn. Je zal worden verrast zijn met de opties. Hetzelfde geldt voor bier. Er zijn veel soorten en geen ervan smaakt naar echt bier, maar als je hierover denkt als over drankjes… is het best lekker om te drinken. Alcoholvrij bier koop je gewoon in je supermarkt.

Ik hoop dat dit helpt. Als je een seintje wil krijgen als de volgende post online staat, abonneer je dan nu op eZwangerschapskalender updates.