Een ziekenhuiskoffertje-lijst van eZwangerschapskalender

vluchtkoffertjelijst_icon_v2Het is verstandig om een ziekenhuiskoffertje voor je bevalling alvast in te pakken. Zelfs als je hebt besloten om thuis te bevallen. Je weet immers nooit hoe het tijdens je bevalling zal gaan. Misschien moet je door erge pijn of complicaties toch naar een ziekenhuis en dan is elke minuut te lang.
Misschien vraag je je af wat er in zoal in een ziekenhuiskoffertje of een vluchtkoffertje moet. Ik heb voor je een lijst met alle benodigde zaken opgesteld. Je kan het hier onderaan downloaden.

Waarom heb je dit nodig?

Misschien vraag je je de noodzaak of nut van aantal van de dingen die op onze lijst staan af. Sommige dingen zijn vanzelfsprekend maar andere niet. Een korte toelichting:

  1. De bevalling kan lang duren- je gaat je niet echt vervelen, maar zeker in het begin komen de weeën nog niet zo vaak. Het kan je helpen om naar muziek te luisteren of iets lezen om te ontspannen.
  2. Massage helpt om met de pijn om te gaan en zorgt voor ontspanning.
  3. Je zult het waarschijnlijk koud hebben. Het maakt niet uit hoe warm het is, grote kans dat je het koud zult hebben en dit is niet goed voor de ontspanning.
  4. Je gaat langdurig heel intensief ademen. Uitgedroogde lippen kun je met een beetje lipbalsem voorkomen.
vluchtkoffertjelijst_icon_v2

Heb je suggesties wat er op de lijst moet komen staan? Laat het aan ons weten!