Ouders opgelet boek recensie

Ouders opgelet boek recensieOuders opgelet vat recente wetenschappelijke onderzoeken naar het opgroeien en opvoeden van kinderen samen in een prettige stijl.

Ouders opgelet hebben we zelf gekocht in de boekenwinkel. Het is niet de titel of de kaft die reden was het te kopen, maar het feit dat het achterop de Freakonomics van het opvoeden wordt genoemd. Na een beetje bladeren bleek dit nog te kloppen ook.

In het boek worden allerhande onderwerpen behandeld:
– Waarom hebben complimenten vaak een averechts effect op kinderen?
– Waarom liegen kinderen?
– Hoe help je een kind het best met leren praten?
en nog veel meer vragen.

Ieder onderwerp begint met een anekdote van de auteurs, waarna wetenschappelijke onderzoeken worden aangehaald. Je hoeft geen wetenschapper te zijn om dit boek te lezen, het is wetenschap over het opvoeden van kinderen op een prettige manier aan leken uitgelegd. Ik heb genoten van dit boek, het geeft een eigen kijk op zaken en schroomt niet van de gebaande paden af te wijken.

Het boek is geschreven door Po Bronson & Ashley Merryman, hun wetenschappelijke artikelen voor New York Magazine en Time Magazine hebben meerdere prijzen gewonnen.

Wanneer  kopen?

Als je geïnteresseerd bent in wetenschappelijke onderzoeken naar opvoeding en opgroeien van kinderen is Ouders opgelet een must-read. Zeker als je genoten hebt van Freakonomics !.

Score:

Our Score