Zin in chocola? Neem een slokje!

Chocola! Ik moet chocola! Klinkt bekend? Tijdens mijn zwangerschappen werd ik nog meer verslaafd aan chocolade, wist ik maar dat het volgende bestond…

Zin in chocola

alpro-almond dark choco - sfeerfoto3Chocola is niet alleen lekker. Lekker? Wat zeg ik nou. Het is heerlijk! Het is ook een bron van belangrijke mineralen (bijv. calcium) en ja, helaas ook calorieën en vetten. Want als je één chocolade blokje opeet, zit je gauw aan ca. 30% van je dagelijkse calorie-inname en 50% van je dagelijkse vet inname. Dat is fors 🙁 Dit komt door de melk en cacao.

Ik hou van chocola en tijdens mijn zwangerschappen had ik regelmatig “chocola-honger” waarin ik nú chocola moest eten. Destijds dacht ik dat het een manifestatie was van een te kort aan calcium en verhoogde behoefte aan energie. Nu, denk ik dat dit gewoon een smoesje was.

Was er maar een alternatief dat even heerlijk zou smaken en even rijk aan goede dingen zou zijn maar minder vettig…

Alpro almond dark choco = win-win

alpro-almond dark choco - sfeerfoto1Dankzij Alpro kon ik een alternatief gratis proeven. Al een tijdje terug heeft Alpro een chocolade drank op de markt gezet – Almond dark choco. Je kent Alpro vast van allerlei soya producten, maar Almond dark choco is niet op soya gebaseerd maar op almonddrank. En, wat voor mij het meest relevante in dit verhaal is – echte cacao! Cacao is namelijk wat de smaak aan chocola geeft.

alpro-almond dark choco - sfeerfoto2Als je verder de kleine lettertjes op de verpakking leest, bevat deze plantaardige drank weinig calorieën en wetten. 1 vol glas van ca. 200 ml is maar 5% van je dagelijkse calorie-inname en 4% van je dagelijkse vet inname. En in tegenstelling tot chocolade waar je het hele blokje opeet voor je maag vol aanvoelt, is een glas van 200 ml voldoende om hetzelfde te bereiken. Win-win 🙂

En calcium? Ja! Hetzelfde 200 ml glas brengt je tot 30% van je dagelijkse calcium inname. Niet slecht vind ik!

Let op met calorieën

alpro-almond dark chocoJe mag tijdens je zwangerschap natuurlijk niet lijnen maar je mag ook niet zo maar alles eten waar je zin in hebt. Je caloriebehoefte is wel wat verhoogd maar je eet niet echt voor twee. Onderzoek heeft aangetoond dat al in je buik je baby “voorgeprogrameerd” wordt om zich straks aan te kunnen passen aan de voedsel omstandigheden in de buitenwereld. Als dit “voorprogramma” niet met de werkelijkheid klopt, kan je baby en straks kind gezondheidsproblemen krijgen.

Dus als je onbeheersbaar zin in chocola krijgt, probeer eerst Alpro almond dark choco. En om de “chocola-honger” voor te zijn, kan je het nu hier online bestellen.

Bron

Eten voor je kind, Kees Boer, Annette van Ruitenburg, Régine Streegers-Theunissen