11 weken zwanger

naar zwangerschap week 10naar zwangerschap week 11naar zwangerschap week 12naar zwangerschap week 13inschrijven_50x74

11 weken zwanger lengte-kruin-stuit 75x75 11 weken zwanger gewicht baby 75x75 11 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75

Je bent 11 weken zwanger, de baby weegt ongeveer 8 gram. Dat is evenveel als een eetlepel bloem. De lengte van de baby van kruin tot stuit is tussen de 44 en 60 mm. Dat is vergelijkbaar met de grootte van een limoen.

gratis baby dozen new 100x100

Een gratis babydoos bestellen? Lekker allemaal merkproducten voor niks uitproberen, bekijk de uitgebreide lijst van babydozen in Nederland en Belgie.

Ik ben er supertevreden over, nu heb ik weer wat handige spulletjes voor de baby.
Sanne (blogger van LaVieSagista)

11 weken zwanger ontwikkeling baby

  • 11 weken zwanger baby
  • 11 weken zwanger echo Amy Entwistle

Fotocredit: lunar caustic, Amy Entwistle on Flickr

Het kleine fabriekje gaat door. Je baby ziet er nog steeds niet uit als een baby. Het heeft nog een veel te groot hoofd. Met 11 weken zwanger is zijn hoofd even groot als de rest van zijn lijf. De nek ontwikkelt zich verder.

De oogleden zijn nu helemaal klaar en bedekken de ogen. Ze blijven dicht tot de 7de maand. Maar dat wilt niet zeggen dat de ontwikkeling van de ogen niet doorgaat. Het oogwit, de iris en pupil bestaan nu al.

De geslachtsorganen worden zichtbaar. Helaas krijgen we geen echo bij elk bezoekje aan de verloskundige. Anders zou je het al kunnen weten…

Je baby heeft nog alle ruimte om te bewegen. Dat is omdat het vruchtzakje deels leeg is maar een bolletje vormt. Je moet nog een paar weken wachten zodat je baby groot en sterk genoeg is om je door het vruchtzakje heen een schop te geven. Geduld!


abonneer-new-100x100
Interessant? Je kan dit ook elke week per email ontvangen. Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl

11 weken zwanger ontwikkeling bij jou

Je haar, vinger- en teennagels kunnen zich wat anders dan normaal “gedragen”. Misschien krijg je wat meer haar of sneller nagelgroei. Het kan ook dat je haar gaat verliezen.

Stemmingswisselingen zijn heel normaal. Sommige vrouwen zijn er meer gevoelig daarvoor dan de anderen. Misschien wordt je heel emotioneel over niks, misschien wordt je heel boos over iets heel kleins. Dit kan de hele zwangerschap doorgaan. Je kan alles hierover lezen in mijn blog over Stemmingswisselingen.

Lees hier de volledige lijst van de zwangerschapskwalen van het eerste trimester.


ezwangerschapskalender-foto_100x100

Tip van Karolina voor als je 11 weken zwanger bent

Geen oppasoma beschikbaar en je wilt toch blijven werken? Dan moet je nu kinderopvang gaan regelen. Dit lijkt op een misverstand. Kinderopvang?! Ik ben pas in mijn eerste trimester! Maar helaas is dit geen misverstand. De markt is slecht voor kinderopvangbranche en veel plekken gaan dicht. In andere plaatsen is de vraag is vele malen groter dan het aanbod. Wees dus op tijd met inschrijven. Wil je meer over de kinderdagverblijfkeuze weten, lees onze blog over de keuze van het kinderdagverblijf.

Jouw deadline: Nu. Als je al weet dat je baby straks naar een oppas, creché, kinderdagverblijf of gastouder gaat, regel het nu.


Je bent al 11 weken zwanger. Denk na over je werk-situatie na de bevalling.

zwangerschapsfotografie-fotograaf-zwangerschap 030_510x340

 

Fotocredit: Izzy Fotografie

Hoe gaat je werksituatie er straks uit zien? Ga je minder werken en ga je gebruik maken van ouderschapsverlof? Of moet je juist meer gaan werken om de eindjes aan elkaar te knopen? Of ga je stoppen met werken en je volledig aan het moederschap overgeven? Geen zorgen als je het nog niet weet, maar denk hier alvast over na.

Jouw deadline: probeer deze week je werksituatie helder te krijgen en alles wat daaromheen geregeld moet worden, regelen voor je met zwangerschapsverlof gaat (of nog eerder).


Handige links voor deze week