12 weken zwanger

naar zwangerschap week 11naar zwangerschap week 12naar zwangerschap week 13naar zwangerschap week 14inschrijven_50x74

12 weken zwanger lengte-kruin-stuit 75x75 12 weken zwanger gewicht baby 75x75 12 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75

Het gewicht van de baby is tussen de 8 en 14 gram. De lengte van de baby is van kruin tot stuit is 61 mm. Dit zijn slechts gemiddelden en je baby kan daarvan afwijken.

gratis baby dozen new 100x100

Gratis merkproducten uitproberen kan met de blije doos. Bekijk hier de uitgebreide lijst van babydozen.

Ik ben er supertevreden over, nu heb ik weer wat handige spulletjes voor de baby.
Sanne (blogger van LaVieSagista)

12 weken zwanger ontwikkeling baby

  • 12 weken zwanger _echo_graham_en_sheila

Foto credit Graham and Sheila on Flickr

Je baby wordt steeds meer een mensje als je 12 weken zwanger bent. Alles wat er aan moest zitten, zit er al. Dus nu maar groeien en rijpen.

Met 12 weken zwangerschap kan je het hartje van je baby horen door een speciaal apparaat – een doptone. Het hartje slaat ontzettend snel en mogelijk zelfs meer dan 160x per minuut. Dat is ruim twee keer zoveel slagen als het hart van een volwassene in rust.

Er verschijnen plukjes haar over het hele lichaam. Tot deze week zaten de darmen nog in de navelstreng. Nu trekken ze zich terug in de buikholte. De alvleesklier maakt insuline aan.

Vanaf nu “leert” je baby dus steeds meer en kan hij steeds meer doen. Hij kan op zijn duimpje zuigen. Hij kan grijpen met zijn piepklein handjes. Hij rekt zich af en toe uit en hij kan zelfs gapen. En je baby kan zijn hoofd een beetje optillen. Je baby slaapt nog niet en beweegt constant. Hij is nog geen 10 minuten stil. Dit is prima te zien op een echo.


abonneer-new-100x100
Interessant? Je kan dit ook elke week per email ontvangen. Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl

12 weken zwanger ontwikkeling bij jou

  • 12 weken zwanger

Bij veel vrouwen verschijnt er een donkere of bruin-zwarte lijn tussen de navel en het schaambeen – de zwangerschapslijn. Vrij vaak komen er op gezicht en nek onregelmatige bruine vlekken voor – het zwangerschapsmasker. Na de bevalling zal de zwangerschapslijn en de zwangerschapsmasker totaal verdwijnen of veel lichter worden.

Nu je 12 weken zwanger bent gaan de kwalen van het eerste trimester geleidelijk verzachten.

De meeste vrouwen hebben last van constipatie of obstipatie. Dit komt door het trager bewegende voedsel. Je kan alles hierover lezen in mijn blog over Constipatie.

Lees hier de volledige lijst van de zwangerschapskwalen van het eerste trimester.


ezwangerschapskalender-foto_100x100

Tip van Karolina voor als je 12 weken zwanger bent

Als je een beetje meer zelfvertrouwen nodig hebt, kan je het beste bijpassende kleding dragen. Dit geldt ook tijdens je zwangerschap. Strakke positiekleding of juist heel casual? Wat je maar wilt, want tegenwoordig is het allemaal beschikbaar, je moet het alleen nog weten te vinden. Ik heb het voorwerk al voor je gedaan en een top 5 leukste webwinkels met positiekleding opgesteld. Ga lekker kijken wat ze te bieden hebben. Of kijk in de beste uit de lijst.


Je bent al 12 weken zwanger. Informeer je werkgever tijdig.

zwanger week 35

 

Fotocredit: Izzy Fotografie

Jouw zwangerschap brengt veranderingen niet alleen bij jouw thuis, maar ook op je werk dus informeer je baas dat je zwanger bent. Mogelijk moet je baas een andere werkplek voor je regelen (als je normaal gesproken met gevaarlijke stoffen werkt) en hij moet zeker een vervanger voor tijdens je zwangerschap vinden.

Jouw deadline: afhankelijk van jouw werkomstandigheden maar zo snel mogelijk in ieder geval.


Mijn zwangerschap

12 weken zwanger

Karolina: 12 weken zwanger! Het is misschien al tijd om een zwangerschapsbroek aan te trekken. Voor ik een zwangerschapsbroek gekocht heb, had ik vaak een te grote spijkerbroek aan. Lees verder…

Handige links voor deze week