13 weken zwanger

naar zwangerschap week 1213 weken zwanger - naar zwangerschap week 13naar zwangerschap week 14naar zwangerschap week 15inschrijven_50x74

13 weken zwanger lengte-kruin-stuit 75x75 13 weken zwanger gewicht baby 75x75 13 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75

Je bent 13 weken zwanger. Het gewicht van de baby is tussen de 13 en 20 gram, ter vergelijking: een witte champignon weegt ongeveer 16 gram. De lengte van de baby is van kruin tot stuit tussen de 65 en de 78 mm.

gratis baby dozen new 100x100

Als zwangere vrouw kan je allerlei merkproducten uitproberen. Bekijk de uitgebreide lijst van gratis babydozen.

Ik ben er supertevreden over, nu heb ik weer wat handige spulletjes voor de baby.
Sanne (blogger van LaVieSagista)

13 weken zwanger ontwikkeling baby

Energie gaat naar de groei en je baby lijkt steeds meer op een mensje.

Als je 13 weken zwanger bent, neemt de hoeveelheid vruchtwater steeds toe en dat is van levensbelang voor je baby. Omdat je baby in het vruchtwater zwemt, heeft de zwaartekracht niet zo’n grote invloed op hem en hij kan makkelijker bewegen. Verder werkt vruchtwater als een stootkussen tegen botsingen tegen je buik. Het zorgt ook voor constante warmte wat betekent dat je baby zichzelf niet op temperatuur hoeft te houden. Hij heeft het nooit koud in het vruchtwater. Maar je baby drinkt ook vruchtwater en leert daardoor al in de buik te slikken en drinken. Ja, je raadt het al! Hij plast er ook in, maar geen zorgen. Het vruchtwater wordt continu dus alle afvalstoffen worden afgevoerd.

De geslachtsorganen ontwikkelen zich verder en mogelijk kan je  al een piemeltje zien. De balletjes zijn nog niet ingedaald. Bij meisjes zijn al primitieve eicellen in de eierstokken aanwezig en veel eigenschappen van haar kinderen liggen al vast. Als zwangere van een meisje draag je dus niet alleen jouw dochter maar ook al je kleinkinderen…


abonneer-new-100x100
Interessant? Je kan dit ook elke week per email ontvangen. Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl

13 weken zwanger ontwikkeling bij jou

  • 13 weken zwanger graham_en_sheila
  • 13 weken zwanger 4Neus

Foto credit: Graham and Sheila, 4Neus on Flickr

Nu je 13 weken zwanger bent is je tweede trimester begonnen!

Je borsten veranderen. Je heb zeker al gemerkt dat ze wat groter zijn dan voor je zwangerschap. Ze bereiden zich voor op het produceren van melk.

Het is goed mogelijk dat je nog lijdt aan de eerste trimester kwalen. Bij sommige vrouwen blijven de kwalen tot het eind van de zwangerschap.

Je huid is uitgerekt op je buik en dit jeukt af en toe. Je kan alles hierover lezen in mijn blog over Jeuk.

Lees hier de volledige lijst van de zwangerschapskwalen van het tweede trimester.


de grote geboortegids boekreview 13 weken zwanger

Leestip van Karolina voor als je 13 weken zwanger bent

De grote geboortegids is een alles-in-1 zwangerschapsboek. Het gaat dus zowel over de ontwikkeling van je baby als voorschriften voor jou. Over de formele zaken en over jou als mama-to-be. Ik heb het van mijn vriendin gekregen die verloskundige is. Mooi uitgegeven en zeer informatief.

De grote geboortegids is een goed boek om te lezen tijdens je zwangerschap.

Je bent al 13 weken zwanger. Schrijf je in voor zwangerschapsoefeningen

zwangerschapsfotografie-fotograaf-zwangerschap 029_510x340

Fotocredit: Izzy Fotografie

Je moet fit blijven maar je mag niet zomaar alle oefeningen doen. Welke je precies mag doen, kan je het beste aan een professional overlaten. Als je je inschrijft voor zwangerschapsoefeningen blijf je niet alleen fit maar kan je ook andere zwangeren ontmoeten. En niemand in de hele wereld kan je beter begrijpen dan een andere zwangere vrouw.

Jouw deadline: in principe kan je hiermee op elk moment beginnen maar waarom wachten?


Mijn zwangerschap

13 weken zwanger

Tijdens je zwangerschap mag je natuurlijk geen extreme sporten beoefenen maar dit betekent nog niet dat je niks aan sport mag doen. Je moet wel fit blijven. In het begin van de zwangerschap, had ik het moeilijk om “nog te sporten”. Ik was heel moe en het idee om mezelf nog meer te vermoeien door te sporten, leek mij gek. Lees verder…

Handige links voor deze week

13 weken zwanger -weeks-thbn