14 weken zwanger

naar zwangerschap week 1314 weken zwangernaar zwangerschap week 15naar zwangerschap week 16inschrijven_50x74

14 weken zwanger lengte-kruin-stuit 75x75 14 weken zwanger gewicht baby 75x75 14 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75

Het gemiddelde gewicht van de baby bij 14 weken zwangerschap is 25 g. De lengte van kruin tot stuit tussen de 80 en 93 mm. Dat is ongeveer even lang als een keukenmesje.

gratis baby dozen new 100x100

Als zwangere vrouw kan je allemaal gratis babyspullen bestellen. Bekijk de uitgebreide lijst.

Ik ben er supertevreden over, nu heb ik weer wat handige spulletjes voor de baby.
Sanne (blogger van LaVieSagista)

14 weken zwanger ontwikkeling baby

De ogen en de oren groeien steeds langzamer naar de juiste plek als je 14 weken zwanger bent. De nek ontwikkelt zich verder en de kin rust niet meer op de borstkas. Ook de stembanden zijn nu klaar maar je baby kan nog geen geluiden maken. De zwemvliezen tussen de vingers en tenen zijn verdwenen en je baby kan elke vinger en teen afzonderlijk bewegen. Het hele lijf is bedekt met donshaartjes. Het is nog niet bekend waarom het zo is want deze donshaartjes beginnen uit te vallen met week 37. Mogelijk zijn ze nodig om de huidsmeer op zijn plek te houden. En huidsmeer is weer nodig om het inwekende effect van vruchtwater tegen te gaan.

Met elke week wordt het makkelijker te zien of het een meisje of een jongen is.

Wat is je baby toch actief. Je merkt er totaal niks van (bij de tweede zwangerschap trouwens mogelijk wel). Hij zwemt heen en weer want er is nog steeds echt veel ruimte. Hij trappelt met beentjes, maakt stapbewegingen. Al dit is heel goed en nodig voor de ontwikkeling van spieren.

Mogelijk kan je baby nu al wat geluiden horen. En dat is leuk want vanaf nu kan je hem aan bepaalde geluiden laten wennen. Bijv. een zwangerschapsbel, een deuntje of je eigen stem.


abonneer-new-100x100
Interessant? Je kan dit ook elke week per email ontvangen. Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl

14 weken zwanger ontwikkeling bij jou

  • 14_weken_zwanger_graham_en_sheila_ezk
  • 14 weken zwanger Veronica Foale
  • 14 weken zwanger Ish Frost
  • 14 weken zwanger Sally
Foto credit Graham and Sheila, Veronica Foale, Ish Frost, Sally on Flickr

Nu je 14 weken zwanger bent, groei je wel, maar er is nog niet zo veel aan jou te zien. Sommige mensen kunnen zich afvragen of je gewoon aangekomen bent of dat je misschien zwanger bent.

Naarmate je baarmoeder groeit verplaatst je zwaartepunt naar voren en dit kan voor ongemakken rond de onderrug zorgen. Je kan alles hierover lezen in mijn blog over Rugpijn.

Lees hier de volledige lijst van de zwangerschapskwalen van het tweede trimester..


ezwangerschapskalender-foto_100x100

Tip van Karolina voor als je 14 weken zwanger bent

Als je een beetje meer zelfvertrouwen nodig hebt, ga bijpassende kleding dragen. Dit geldt ook tijdens je zwangerschap. Strakke positiekleding of juist heel casual? Wat je maar wilt, want tegenwoordig is het allemaal beschikbaar, je moet het alleen nog kunnen vinden. Ik heb het voorwerk al voor je gedaan en een top 5 leukste webwinkels met positiekleding opgesteld. Ga lekker kijken wat ze te bieden hebben. Of kijk in de beste uit de lijst.


Je bent al 14 weken zwanger. Vraag de kraamzorg aan

zwangerschapsfotografie-fotograaf-zwangerschap 001

Fotocredit: Izzy Fotografie

Als je straks na de bevalling totaal uitgeput op bed gaat liggen met je baby in je armen, gaat de kraamzuster alvast de was draaien zodat het bloed niet op je beddenlakens afdroogt. De eerste week gaat ze ook voor jou en de baby zorgen, lichte huishoudelijke taken voor je doen en… al je maaltijden naar je bed brengen 🙂 Maar voor dit alles gaat gebeuren, moet je kraamzorg aanvragen.  Dit kan rechtstreeks bij de kraamzorg online of via je verzekeraar.

Jouw deadline: Probeer het deze week te regelen


Handige links voor deze week

14 weken zwanger -weeks-thbn