17 weken zwanger

naar zwangerschap week 16naar zwangerschap week 17naar zwangerschap week 18naar zwangerschap week 19inschrijven_50x74

17 weken zwanger lengte baby-kruin-stuit 75x75 17 weken zwanger gewicht baby 75x75 17 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75

Het gewicht van de baby is met 17 weken zwanger ongeveer 100 g. Dat is evenveel als een middelgrote aardappel. De lengte van kruin tot stuit is tussen de 11 en 12 cm.

gratis baby dozen new 100x100

Als zwangere vrouw kan je veel gratis babyspullen bestellen. Bekijk hier de uitgebreide lijst.

Ik ben er supertevreden over, nu heb ik weer wat handige spulletjes voor de baby.
Sanne (blogger van LaVieSagista)

17 weken zwanger ontwikkeling baby

Vanaf week 17 van de zwangerschap begint je baby vet op te bouwen. Vet is belangrijk voor de lichaamswarmte en stofwisseling. Hierdoor wordt je baby ook roze bij de geboorte.

Als je 17 weken zwanger bent zitten de oogleden van je baby nog dicht maar hij kan al licht en donker zien. Hij doet ook oogoefeningen. Verder heeft hij wimpers en wenkbrauwen. Ja, ze zijn zeer klein. Ook de vingers en tenen beginnen echt te verfijnen. Zo krijgen ze nagels en vingerafdrukken. Als je beseft hoe groot je baby is, is dat gewoon waanzinnig!

Je kleine baby is een paar weken terug begonnen met ademoefeningen. Hij hoeft het niet te doen om echt te ademen, zuurstof krijgt hij via de placenta maar hij doet het om zijn longen te laten ontwikkelen. Zo neemt hij wat vruchtwater op in zijn longen en perst hij het uit.

Je baby heeft een eigen en van jou gescheiden bloedsomloop. Dat betekent dat hij een hele andere bloedgroep dan jij kan hebben.


abonneer-new-100x100
Interessant? Je kan dit ook elke week per email ontvangen. Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl

17 weken zwanger ontwikkeling bij jou

  • 17 weken zwanger graham_en_sheila
  • 17 weken zwanger 4Neus

Foto credit: Graham and Sheila, 4Neus on Flickr

Je baarmoeder groeit meer naar boven dan in de breedte. Je organen worden dus naar boven en opzij gedrukt.

Tegen het eind van de dag kan je last van opgezwollen benen en voeten krijgen. Je kan alles hierover lezen in mijn blog over Opgezwollen benen en voeten.

Lees hier de volledige lijst van de zwangerschapskwalen van het tweede trimester.


ezwangerschapskalender-foto_100x100

Tip van Karolina voor als je 14 weken zwanger bent

Je bent al 17 weken zwanger en je buik wordt steeds groter. Ik heb nieuws voor je… het wordt nog erger. Als je nu al wat problemen hebt om te slapen, biedt slapen met een voedingskussen mogelijk een oplossing. Kijk in mijn top5 beste winkels met voedingskussen voor meer info. Je kan natuurlijk ook direct naar de beste winkel gaan.


Je bent al 17 weken zwanger. Schrijf je in op een voorlichtingsavond

Izzy-Fotografie-zwangerschapsfotografie-Nieuwegein184

 

Fotocredit: Izzy Fotografie

Het is niet hetzelfde als een zwangerschapscursus maar het is zeker nuttig om te doen. En zeker een aanrader als je niet veel te besteden hebt. Zo’n voorlichtingsavond is vaak vele malen goedkoper dan een zwangerschapscursus en je krijg alle belangrijke informatie. Bij onze verloskundigenpraktijk hebben we er ook nog een leuke goodie bag bij gekregen.

Jouw deadline: informeer bij je verloskundige


Handige links voor deze week

17 weken zwanger -weeks-thbn