18 weken zwanger

naar zwangerschap week 17naar zwangerschap week 18naar zwangerschap week 19naar zwangerschap week 20inschrijven_50x74

18 weken zwanger lengte-kruin-stuit 75x75 18 weken zwanger gewicht baby 75x75 18 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75

Het gewicht van de baby is met 18 weken zwanger ongeveer 150 gram. Dat is vergelijkbaar met het gewicht van een banaan. De lengte van de baby van kruin tot stuit is 12,5 – 14 cm.

gratis baby dozen new 100x100

Als zwangere vrouw kan je allemaal gratis babyspullen bestellen. Bekijk de uitgebreide lijst.

Ik ben er supertevreden over, nu heb ik weer wat handige spulletjes voor de baby.
Sanne (blogger van LaVieSagista)

18 weken zwanger ontwikkeling baby

Je bent 18 weken zwanger en deze week staat in het teken van zintuigen. Je baby kan nu al licht en donker zien, hij reageert op geluiden en hij kan eigen bewegingen en die van jou ook voelen want zijn tastzin is ontwikkeld. Ja, door de oefeningen zijn de spieren van je baby al sterk genoeg dat je hem kan voelen. Als dit je eerste zwangerschap is, kan het nog best zijn dat je pas later je baby gaat voelen bewegen. Geen zorgen. Nu is het echt maar een paar nachtjes slapen en het kan elk moment gebeuren.

Je baby kan ook langzaam zijn ogen bewegen. Het is nog best lastig voor hem want het is niet makkelijk om maar liefst twee ogen in dezelfde richting te laten kijken. Hij kijkt dus regelmatig scheel. Zelfs na de geboorte komt scheel kijken best vaak voor. Na een paar weken en nog meer oefenen gaat het vanzelf beter.

De periode van hele snelle groei is nu voorbij en je baby bouwt verder vet op.

Rond deze periode is het mogelijk om veel hartafwijkingen met echografie te zien. Het is geen toeval dat een van de belangrijkste prenatale onderzoeken met 20 weken gemaakt wordt. Dan is het skelet nog niet volledig verbeend en je kan goed naar alle organen kijken. Een paar weken later staat het skelet goed zicht op de organen in de weg.


abonneer-new-100x100
Interessant? Je kan dit ook elke week per email ontvangen. Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl

18 weken zwanger ontwikkeling bij jou

 

  • 18 weken zwanger _graham_en_sheila
  • 18 weken zwanger 4Neus

Foto credit: Graham and Sheila, 4Neus on Flickr

Je groeit verder.

Misschien heb je je baby al voelen bewegen? Het is een heel zacht gevoel. Op dit moment is het normaal dat je je baby niet dagelijks voelt bewegen.

Je handen en vingers kunnen opzwellen. Als je loopt met je handen naar beneden zal het zeker gebeuren. Je kan alles hierover lezen in mijn blog over Opgezwollen handen en vingers.

Lees hier de volledige lijst van de zwangerschapskwalen van het tweede trimester.


ezwangerschapskalender-foto_100x100

Tip van Karolina voor als je 18 weken zwanger bent

Een tijdje terug zijn ze heel hip geweest nu zie je ze wat minder, maar ze zijn super handig. Wil je geen buikband op je kleding dragen? Er zijn ook speciale steunbuikbanden die je onder je kleding draagt. Je kan nog meer over buikbanden lezen en de allermooiste buikbanden vinden via mijn top5 leukste webwinkels met buikbanden. Of ga direct naar de beste.


Je bent al 18 weken zwanger. Bedenk de naam

Zwangerschapsfotografie-Den-Bosch-Eindhoven-Utrecht 011

Fotocredit: Izzy Fotografie

Weet je al een perfecte naam voor jullie baby? Nog niet en je hebt inspiratie nodig? Snuffel dan in onze artikelen over babynamen.

Jouw deadline: Geen zorgen als je geen idee hebt. Je ultieme deadline is 3 dagen na de geboorte. Dan moet de baby ingeschreven worden in de gemeente.


Mijn zwangerschap

18 weken zwanger

Ik hou van slapen. Ik kan half zittend, zittend of staand slapen! 5 minuten in een rustige trein en dan zit ik al te dutten. Tenminste dit is hoe het altijd is geweest… tot ik zwanger werd. Lees verder…


Handige links voor deze week

18 weken zwanger -weeks-thbn