20 weken zwanger

19 weken zwanger20 weken zwanger21 weken zwanger22 weken zwangerinschrijven_50x74

20 weken zwanger lengte-kruin-stuit 75x7520 weken zwanger gewicht baby 75x7520 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75

Het gewicht van de baby bij 20 weken zwangerschap is 260 g. Dat is vergelijkbaar met een grote aubergine. De lengte van de baby is van kruin tot stuit tussen de 14 en 16 cm.

gratis baby dozen new 100x100

Als zwangere vrouw kan je allemaal gratis babyspullen bestellen. Bekijk de uitgebreide lijst.

Ik ben er supertevreden over, nu heb ik weer wat handige spulletjes voor de baby.
Sanne (blogger van LaVieSagista)

20 weken zwanger ontwikkeling baby

Mijlpaal: je bent op de helft van de zwangerschap.

  • 20 weken zwanger _weeks_pregnant

Fotocredit: Wikipedia

Als je 20 weken zwanger bent is je baby ontzettend levendig. Hij beweegt 200 keer per dag. Maar dat is nog niks want over 3 maanden wordt het 500 keer per dag. De kans dat je hem nu voelt bewegen is zeer groot, zelfs als dit je eerste zwangerschap is. Hij is zeker sterk genoeg en groot genoeg om van zichzelf te laten horen.

Verder gaat het hetzelfde als in voorgaande weken. Je baby groeit, bouwt vet op en oefent met van alles en nog wat. Hij beweegt zijn ogen, slikt vruchtwater, neemt vruchtwater in zijn longen en perst het uit. Zijn skelet verbeent ook verder.


abonneer-new-100x100
Interessant? Je kan dit ook elke week per email ontvangen. Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl

20 weken zwanger ontwikkeling bij jou

  • 20 weken zwanger

Foto credit Graham and Sheila on Flickr

Nu je 20 weken zwanger bent worden je buikspieren uitgerekt. Dit betekent dat je een scheiding in de midden van je buik krijgt waar er buikspieren zijn. Deze scheiding zal nooit meer helemaal verdwijnen. Na de bevalling zal deze wel kleiner worden en door oefeningen te doen, gaan je buikspieren weer strakker worden. Het is belangrijk om de scheiding niet groter te maken dan noodzakelijk daarom gebruik je bij voorkeur je buikspieren niet of zo min mogelijk.
Dit doe je als volgt:

  • Sta niet rechtop op maar via je zijkant. Dezelfde geldt voor liggen – ga liggen via je zijkant.
  • Doe geen buikspieroefeningen tijdens je zwangerschap. Als je toch een oefening wilt doen, kan je wel je schuine buikspieren oefenen.

Nu je 20 weken zwanger bent kan je je baby voelen bewegen. Het is lastig uit te leggen maar het is een zacht gevoel van binnen. De meeste vrouwen beschrijven het als vlindertjes, een luchtbel, kriebels etc. Als je zoiets voelt en het komt vaker voor heb je grote kans dat dit je baby is! Mogelijk voel je de baby maar af en toe en zeker nog niet iedere dag.

Naarmate de baarmoeder groeit worden alle soorten banden uitgerekt en dit doet bij sommige vrouwen pijn. De pijn kan aan een of twee kanten voorkomen. Je kan alles hierover lezen in mijn blog over Rekkingspijn.

Lees hier de volledige lijst van de zwangerschapskwalen van het tweede trimester.


ezwangerschapskalender-foto_100x100

Tip van Karolina voor als je 20 weken zwanger bent

Een meegroei bh ondersteunt je borsten goed en geeft ze ruimte om te groeien. Als je het slim wilt aanpakken, koop je direct een voedingsbh. Zo hoef je je lingerie niet 2 keer aan te schaffen. Kijk in mijn overzicht van top5 leukste webwinkels met positielingerie om wat moois te vinden en nog meer lezen over meegroei bh’s en voeding’s bh.


Je bent al 20 weken zwanger. 20-weken afspraak

zwangerschapsfotografie-fotograaf-zwangerschap 042_510x340

Fotocredit: Izzy Fotografie

Heb je besloten om prenatale onderzoeken te doen? Het doel is een onderzoek naar de aanwezigheid afwijkingen. Het is mogelijk om het geslacht van je baby te zien.


Mijn zwangerschap

20 weken zwanger

Karolina: Elke week een foto! Ja, tuuuurlijk. Niet gebeurd dus…Jammer, want bij 20 weken zwanger ben je precies op de helft. Een mijlpaal! De 20-weken echo… Wat een belevenis! Ik was helemaal niet voorbereid op wat mij te wachten stond. Lees verder…


Handige links voor deze week

20 weken zwanger -weeks-thbn