23 weken zwanger

naar zwangerschap week 22naar zwangerschap week 23naar zwangerschap week 24naar zwangerschap week 25inschrijven_50x74

23 weken zwanger lengte-kruin-stuit 75x75 23 weken zwanger gewicht baby 75x75 23 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75

Het gewicht van de baby is ongeveer 450 gram. De lengte van de baby van kruin tot stuit is ongeveer 20 centimeter. Dat zijn twee pritt-stiften op elkaar. Het gewicht dat een vrouw is aangekomen in de 23e zwangerschapsweek is gemiddeld ruim 6 kilo.

zwangerschapsfotosessie-new 100x100

Voor echt mooie foto’s van je zwangerschap ga je naar een professionele fotograaf. Goede foto’s zijn van onschatbare waarde!

Kijk voor een speciale aanbieding op zwangerschapsfotografie.

23 weken zwanger ontwikkeling baby

Mijlpaal: de ogen gaan open

Nu je 23 weken zwanger bent begint je baby wat ronder te worden maar de vetopbouw is nog lang niet klaar. Zijn gezicht begint steeds meer te lijken op dat van een pasgeboren kind.

De pancreas begint met de productie van  insuline. Insuline is verantwoordelijk voor het afbreken en verwerken van suiker in het bloed van je baby.

Je baby oefent verder met ademhaling in het vruchtwater. Dat is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling en het rijpen van longen.

Het nieuws van week 23 van je zwangerschap is dat de ogen van je baby open gaan… en dicht… en open… en dicht… Als je baby slaapt, maakt hij ook oogbewegingen die typisch zijn voor de rem-slaap. Net als bij kleine baby’s, kinderen en volwassenen zijn rem-periodes belangrijk voor de ontwikkeling van hersenen.


abonneer-new-100x100
Interessant? Je kan dit ook elke week per email ontvangen. Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl

23 weken zwanger ontwikkeling bij jou

  • 23_weken zwanger_graham_en_sheila_300x300
  • 23 weken zwanger_300x300
  • 23_weken zwanger_4Neus_300x300
Foto credit christitaylor, 4Neus, Graham and Sheila on Flickr

Je groeit verder. Nu je 23 weken zwanger bent groeit ook de placenta en je borsten. De hoeveelheid vruchtwater neemt toe. Je wordt elke week dikker en dikker. Rond deze tijd is je buik niet meer te verwarren met een gewone dikke buik. Het wordt voor iedereen duidelijk dat je zwanger bent.

Je borsten veranderen en soms beginnen ze nu al met de productie van melk (voormelk). Het kan gebeuren dat voormelk uit je tepels vloeit. Je kan alles hierover lezen in mijn blog over Lekkende borsten.

Lees hier de volledige lijst van de zwangerschapskwalen van het tweede trimester..


ezwangerschapskalender-foto_100x100

Tip van Karolina voor als je 22 weken zwanger bent

Uff! 23 weken zwanger en je buik groeit steeds verder. Misschien is het nu moeilijk te geloven maar het wordt nog groter. Dan heb je misschien wat ondersteuning nodig. Een buikband kan je zo wel op, als onder je kleding dragen. Voor meer info, de aller mooiste prints, de grappigste tekstjes en top adresjes, kijk in mijn blog top5 webwinkels met buikbanden. Je kan ook direct naar de beste winkel gaan.


Izzy Fotografie zwangerschapsfotografie Nieuwegein039

Fotocredit: Izzy Fotografie


Handige links voor deze week