24 weken zwanger

naar zwangerschap week 23naar zwangerschap week 24naar zwangerschap week 25naar zwangerschap week 26inschrijven_50x74

24 weken zwanger lengte-kruin-stuit 75x75 24 weken zwanger gewicht baby 75x75 24 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75

Je bent 24 weken zwanger. Het gewicht van de baby is ongeveer 540 g. Dat is vergelijkbaar met het gewicht van een fleece-jas. De lengte van kruin tot stuit: 21 cm.

zwangerschapsfotosessie-new 100x100

Voor echt mooie foto’s van je zwangerschap ga je naar een professionele fotograaf. Goede foto’s zijn van onschatbare waarde!

Kijk voor een speciale aanbieding op zwangerschapsfotografie.

24 weken zwanger ontwikkeling baby

Je baby kan geluiden steeds beter horen. Hij hoort van alles, onthoudt en leert. Ook je stem, stem van je partner of kinderen, maar ook muziek of lawaai. Je kan dus tegen je baby praten of zingen, zo leert hij je stem beter herkennen. Je kan ook een muziekje voor hem afspelen. Dit zal hij na de geboorte herkennen en waarschijnlijk wordt hij daarvan rustiger. Als je 24 weken zwanger bent en in een lawaaiige omgeving werkt, vraag of je verplaatst kan worden naar een rustigere werkplek. Het is prima om je baby af en toe aan lawaai bloot te stellen, maar het moet zeker niet regelmatig gebeuren. Regelmatige blootstelling aan lawaai kan het gehoor van je baby nu al beschadigen.

De longen van je baby ontwikkelen zich verder en groeien als een boom. Aan de takjes vormen zich blaasjes. De longen zijn nog niet rijp en ze kunnen nog geen zuurstof opnemen. Eerst zal zich een zeepachtige stofje in de blaasjes vormen. Dit gaat voorkomen dat de blaasjes met elkaar verkleven.


abonneer-new-100x100
Interessant? Je kan dit ook elke week per email ontvangen. Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl

24 weken zwanger ontwikkeling bij jou

  • 24 weken zwanger graham_en_sheila
Foto credit Graham and Sheila on Flickr
Je groeit verder. Het is moeilijk te geloven maar je buik zal nog veel groter worden.

Door de verhoogde bloed circulatie in je lichaam heb je het warmer dan normaal. Dit kan voordelig maar ook best nadelig zijn (zeker midden in een warme zomer). Je kan alles hierover lezen in mijn blog over Warm en heet.

Lees hier de volledige lijst van de zwangerschapskwalen van het tweede trimester.


ezwangerschapskalender-foto_100x100

Tip van Karolina voor als je 24 weken zwanger bent

Wat gaat die tijd toch snel. Je bent al 24 weken zwanger. Is het zwaar? Nou het wordt nog zwaarder want je baby moet nog een flinke laag vet opbouwen en dan nog al dat extra bloed, placenta en borsten… Als je wat last hebt van je buik, probeer een buikband. Het kan zowel op als onder je kleding. Kijk in mijn top5 webwinkels met buikbanden voor leuke adresjes en als je geen zin heeft om uitgebreid te gaan winkelen kijk direct hier.


Je bent al 22 weken zwanger. Plan een zwangerschapsfotosessie in

Zwangerschapsfotografie-Den-Bosch-Eindhoven-Utrecht 016

Fotocredit: Izzy Fotografie

Als je echt mooie foto’s van je zwangerschap wilt hebben, ga je naar een professionele fotograaf. Niet zo maar iemand met een camera. Er zijn heel veel opties mogelijk: bij je thuis, met je gezin, in een studio. Dus beslis wat je mooi vind. Op eZwangerschapskalender werk ik samen met een aantal fotografen die in verschillende regio’s en met verschillende stijlen werken. Als een trouwe lezer van eZwangerschapskalnder krijg je ook nog wat extra bij een sessie. Dus kijk naar de mooie foto’s van andere mama’s-to-be en speciale aanbiedingen op mijn blog over zwangerschapsfotografie.

Jouw deadline: de beste foto’s krijg je tussen week 30 en 35. Dan is je buik al groot genoeg maar ben je nog niet zo moe.


Handige links voor deze week