25 weken zwanger

naar zwangerschap week 24naar 25 weken zwangernaar zwangerschap week 26naar zwangerschap week 27inschrijven_50x74

25 weken zwanger lengte-kruin-stuit 75x75 25 weken zwanger gewicht baby 75x75 25 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75

Het gewicht van de baby is ongeveer 700 gram, dat is vergelijkbaar met een knolselderij. De lengte van kruin tot stuit is 22 cm. Let wel op, dit zijn slechts gemiddelden en je baby kan daar natuurlijk van afwijken.

zwangerschapsfotosessie-new 100x100

Voor echt mooie foto’s van je zwangerschap ga je naar een professionele fotograaf. Goede foto’s zijn van onschatbare waarde!

Kijk voor een speciale aanbieding op zwangerschapsfotografie.

25 weken zwanger ontwikkeling baby

Nu je 25 weken zwanger bent veranderen zachte plofjes in schopjes. Ze zijn nog niet pijnlijk, zoals dat wat later bij verkeerd liggen kan voorkomen. Je baby moet nog oefenen en zich bewegen om zijn spieren te laten groeien. Dat gebeurt voordat je baby zo groot is dat er te weinig ruimte voor al die bewegingen is.

Voel je je baby niet bewegen? Dan slaapt hij zeker. Je kan hem zelfs wakker schudden… mocht je het willen 🙂

Zijn hartslag is nu zo sterk en duidelijk dat je het zelfs zonder doptone kan horen. Het kleine hartje klopt ca. 2 keer zo snel als dat van jou.


abonneer-new-100x100
Interessant? Je kan dit ook elke week per email ontvangen. Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl

25 weken zwanger ontwikkeling bij jou

  • 25 weken zwanger 4Neus

Foto credit 4Neus on Flickr

Je bent 25 weken zwanger, je groeit verder en verder. Je baarmoeder groeit niet alleen meer naar voren en naar boven maar ook naar de zijkant. Elke zwangere buik ziet er wat anders uit dus maak je geen zorgen als je wat anders eruit ziet dan een zwangere vriendin of zwangere vrouwen die je tegenkomt op straat.

Helaas zitten aan een zwangerschap soms ook mindere kanten, zo kan je last krijgen van allerlei zwangerschapskwaaltjes. Een voorbeeld hiervan is neusbloedingen. De bloedvaten in je neus en tandvlees zijn wat gevoeliger tijdens de zwangerschap. Je kan hierdoor last krijgen van bloedneuzen of bloedend tandvlees. Het komt voor bij sommige vrouwen en gaat weg na de bevalling. Je kan alles hierover lezen in mijn blog over Neusbloedingen.

Wil je weten wat je allemaal mogelijk te wachten staat? Lees dan hier de volledige lijst van zwangerschapskwalen van het tweede trimester.


ezwangerschapskalender-foto_100x100

Tip van Karolina voor als je 25 weken zwanger bent

Je bent al 25 weken zwanger en het wordt steeds moeilijker om comfortabel te slapen. Of niet? Als je net als ik slaapproblemen hebt, dan is een zwangerschapskussen mogelijk een oplossing voor je. Kijk in mijn blog over top5 beste webwinkels met zwangerschapskussens voor leuke adresjes. Je kan ook direct naar de beste winkel gaan.


Je bent al 25 weken zwanger. Begin aan de babykamer inrichten.

Izzy-Fotografie-zwangerschapsfotografie-Nieuwegein130

 

Fotocredit: Izzy Fotografie

Het lijkt dat je nog ontzettend veel tijd hebt, maar het is niet zo want je begint niet direct met verbouwen. Bedenken wat je in je babykamer wilt hebben, kost veel tijd. Veel tijd op Pinterest 🙂 maar dat is vast niet erg. Als je niet weet waar moet je beginnen, of als je fouten wilt voorkomen, lees mijn blog over babykamer inrichten met tips van binnenhuisarchitecten en interieurstylisten.

Jouw deadline: het kamertje moet klaar zijn als je baby wordt geboren en dat kan al vanaf week 37. Voor deze tijd kan je baby ook geboren worden, maar dan moet hij helaas in een couveuse dus je hebt de babykamer nog niet nodig.


Mijn zwangerschap

25 weken zwanger

Ik wachtte en ik wachtte en ik kon niks voelen. Ik ben 25 weken zwanger, ik had de bewegingen van ons kind al lang moeten voelen, dacht ik. En opeens heel plotseling gebeurde het! Lees verder…

Handige links voor deze week


naar zwangerschap week 24naar 25 weken zwangernaar zwangerschap week 26naar zwangerschap week 27inschrijven_50x74