26 weken zwanger

naar zwangerschap week 25naar zwangerschap week 26naar zwangerschap week 27naar zwangerschap week 28inschrijven_50x74

26 weken zwanger lengte-kruin-stuit 75x75 26 weken zwanger gewicht baby 75x75 26 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75

Het gemiddelde gewicht van de baby bij de 26e zwangerschapsweek is ongeveer 910 g. Dat zijn 4 stronken broccoli. De lengte van de baby is kruin tot stuit: 23 cm.

zwangerschapsfotosessie-new 100x100

Voor echt mooie foto’s van je zwangerschap ga je naar een professionele fotograaf. Goede foto’s zijn van onschatbare waarde!

Kijk voor een speciale aanbieding op zwangerschapsfotografie.

26 weken zwanger ontwikkeling baby

Mijlpaal: je baby is levensvatbaar

Ja, de longen zijn zodanig ontwikkeld dat als je baby nu al geboren moet worden, hij een kans heeft om te overleven. Dat neemt niet weg dat de kans klein is en dat het ontzettend moeilijk zal zijn om je baby in het leven te houden. Pas na 28 weken is de kans wat hoger maar ook niet zeker.

Je baby kan geluidjes maken. Niet in de buik natuurlijk maar als hij geboren zou worden. Het is nog totaal niet de bedoeling dat de baby geboren wordt.

Je baby kan duidelijk op heel fel licht reageren als je 26 weken zwanger bent. Hij bouwt nog steeds zijn onderhoudsvet op en nu vult zich zijn gerimpelde huid op.

Vanaf week 26 van de zwangerschap is het ook duidelijk te merken dat je baby een slaap-waak ritme heeft. Kan je het nu al merken? Dat is het teken dat het zenuwstelsel rijpt. Je baby ademt nu ook vaker omdat hij veel sterker is. Hoe vaker je baby ademhaling oefent hoe beter hij erin wordt.


abonneer-new-100x100
Interessant? Je kan dit ook elke week per email ontvangen. Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl

26 weken zwanger ontwikkeling bij jou

  • 26 weken zwanger graham_en_sheila

Foto credit Graham and Sheila on Flickr

Nu je 26 weken zwanger bent groei je steeds meer. De zwangerschapskwalen kunnen misschien wat erger worden.

Het kan gebeuren dat je gewoon ziek bent maar sommige vrouwen klagen over een chronisch verstopte neus. Het gaat weg na de bevalling. Je kan alles hierover lezen in mijn blog over Verstopte neus.

Lees hier de volledige lijst van de zwangerschapskwalen van het tweede trimester..


ezwangerschapskalender-foto_100x100

Tip van Karolina voor als je 22 weken zwanger bent

26 weken zwanger al. Hoe gaat het met je borsten? Groot geworden, hé? Koop een mooie en comfortabel bh. Als je het slim aanpakt, koop je direct een voedingsbh (tenminste als je van plan bent om straks borstvoeding te geven, bij kunstvoeding maakt het natuurlijk niet uit). Kijk in mijn top5 beste webwinkels met positielingerie voor leuke adresjes en meer info. Je kan ook direct naar mijn favoriete webwinkel gaan.


Je bent al 26 weken zwanger. Begin je te oriënteren op het zwangerschapscursussen aanbod

zwangerschapsfotografie

Fotocredit: Izzy Fotografie

Haptonomie of een pufcursus? Mindfulness of zakelijke en informatieve workshop. Of nog iets anders? Er zijn heel veel zwangerschapscursussen beschikbaar en er is vast wel eentje die het beste bij jou aansluit. Dus investeer een beetje tijd in uitzoeken van wat er allemaal in jouw regio beschikbaar is.

Jouw deadline: als je nog een plek wil hebben, doe het vooronderzoek zo snel mogelijk. Goede zwangerschapscursussen raken heel snel vol.


Handige links voor deze week