27 weken zwanger

naar zwangerschap week 26naar zwangerschap week 27naar zwangerschap week 28naar zwangerschap week 29inschrijven_50x74

27 weken zwanger lengte-kruin-stuit 75x75 27 weken zwanger gewicht baby 75x75 27 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75

De lengte van je baby van kruin tot stuit is 24 cm, de totale lengte ongeveer 34 cm, je baby is nu op ongeveer 2/3 van de totale lengte die hij zal bereiken in je bui. Je bent 27 weken zwanger, het gemiddelde gewicht van de baby is 1 kilo. Dit is iets minder dan 1/3 van het totale babygewicht bij geboorte.

Voor een vrouw van 27 weken zwanger geldt een gemiddelde gewichtstoename tussen de 7 en 11 kilo. Dit zijn slechts gemiddelden en jouw gewicht kan sterk daarvan afwijken. Als dit het geval is hoef je je geen zorgen te maken, ieder lichaam is anders, iedere zwangerschap is anders.

De locatie van je baarmoeder is nu  27 cm vanaf het schaambeen.

zwangerschapsfotosessie-new 100x100

Voor echt mooie foto’s van je zwangerschap ga je naar een professionele fotograaf. Goede foto’s zijn van onschatbare waarde!

Kijk voor een speciale aanbieding op zwangerschapsfotografie.

27 weken zwanger ontwikkeling baby

Je baby kan zijn ogen open en dicht doen maar er valt nog niet zo veel te zien in je baarmoeder. Het is gewoon donker mits je in fel zonlicht met je blote buik gaat liggen, bijv. op een strand. Dan kan je baby wat licht ervaren…

Als je 27 weken zwanger bent, reageert de baby op je bewegingen. Hij kan dus naar je hand komen of juist “weg” in je buik duiken als iets hem niet zint. Hij volgt ook je biologische klok en “weet” wanneer het nacht of dag is. Dat komt door hoe veel jij beweegt. Jouw bewegingen wiegen hem in slaap en als jij rustig zit of ligt, wordt hij juist actief. Zo is hij rond middernacht het meest actief. Grappig genoeg krijgt je baby ook last van een jetlag.


abonneer-new-100x100
Interessant? Je kan dit ook elke week per email ontvangen. Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl

27 weken zwanger ontwikkeling bij jou

  • 27 weken zwanger graham_en_sheila

Foto credit Graham and Sheila on Flickr

Nu je 27 weken zwanger bent kan je je baby steeds vaker en sterker voelen bewegen.

Laat je partner ook daarvan genieten. In het begin gaat het niet makkelijk maar wacht rustig en raak niet snel gefrustreerd. Het werkt namelijk zo dat als je opgewonden bent, je baby dit weet en stopt met bewegen.

Ga rustig een boek lezen of film kijken. Laat ondertussen je partner zijn hand op jouw buik leggen. Verwacht niks en wacht er niet op dat je baby gaat bewegen. Zit gewoon samen. Ineens zal het gebeuren.
Je kan ook contact proberen te maken door zachtjes in de buik te duwen of hele zachte klapjes te geven tegen de buik. Soms werkt dit heel goed en soms ook niet.

Naarmate de zwangerschap vordert ga je steeds slechter slapen. Je slaapt lichter dan normaal en misschien word je van alles wakker. Je kan alles hierover lezen in mijn blog over Slecht slapen.

Lees hier de volledige lijst van de zwangerschapskwalen van het tweede trimester..


ezwangerschapskalender-foto_100x100

Tip van Karolina voor als je 27 weken zwanger bent

Yeap! Je buik wordt nog groter. Ik snap dat dit misschien moeilijk te geloven is… maar je baby is nog steeds best klein. Hij gaat nog groeien zo wel in lengte als (en voornamelijk) in gewicht. Dus als het nu al wat moeilijk wordt aan het eind van de dag, is het mogelijk tijd voor een buikband. Ga naar mijn top5 webwinkels met buikbanden om iets leuks voor je uit te zoeken. Of ga direct naar de beste uit mijn lijst.


Je bent al 27 weken zwanger. Organiseer je baby uitzet

zwanger week 27

 

Fotocredit: Izzy Fotografie

Het is heeeeeerlijk om in een babywinkel rond te lopen. Alles is zo schattig en klein. Ter plekke lijkt het dat je alles moet hebben want het is of “een absolute must-have” of “ontzettend handig” of “innovatie”. Tja, ik heb deze fout zelf ook gemaakt dus leer van mij. Na 2 kinderen te hebben, kan ik je vertellen: nee. Je kan best veel van die “must-have’s” gewoon in de winkel laten staan. Ik heb een enorme schat aan informatie rond babyuitzet aankopen voor je verzameld in mijn post babyuitzet wat en waarom. Lees het rustig en je gaat zeker alleen kopen wat echt nodig is… en alles wat je zelf leuk en handig vindt.

Jouw deadline: week 37


Mijn zwangerschap

27 weken zwanger

Karolina: Wat ik aan mij en mijn man zag, is dat wij geen “jong en vrij” meer waren. Wij hebben nog steeds vrienden die ongetrouwd of single zijn. Ze feesten, gaan naar concerten en festivals. En wij… doen het niet meer… Les verder…

Handige links voor deze week