30 weken zwanger

naar zwangerschap week 29naar zwangerschap week 30naar zwangerschap week 31naar zwangerschap week 32inschrijven_50x74

30 weken zwanger lengte-kruin-stuit 75x75 30 weken zwanger gewicht baby 75x75 30 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75

Het babygewicht is gemiddeld 1360 gram. De lengte van de baby is van kruin tot stuit is 27 cm, de totale lengte is 38 cm.

babyuitzet organiseren- babyautostoeltje-new-100x100

Zonder een veilig autostoeltje mag je je baby niet in de auto vervoeren. Kies een autostoeltje dat veilig is en er ook n0g eens leuk uitziet.

30 weken zwanger ontwikkeling baby

Je baby groeit verder en slaat vet op. Hij wordt molliger. Maar nu dat je 30 weken zwanger bent, wordt het ook steeds krapper voor je baby om te bewegen. Mogelijk ligt hij al met zijn hoofd naar beneden. Maar zo niet, dan heeft hij nog ca. 2 weken de tijd om dit te doen.

Misschien heb je al opgemerkt dat je baby hik krijgt? Geen zorgen, dat is normaal en kan geen kwaad. Je baby lijdt er ook niet onder. Het komt door het slikken van vruchtwater. Als je baby zijn maagje vol met vruchtwater zit, wordt het middenrif geprikkeld en zo begint de hik. Sommige baby’s hebben vaker de hik dan anderen.

De periodes van rust worden langer maar echt slapen doet je baby nog niet. Om echt te kunnen slapen moet het zenuwstelsel verder rijpen.


abonneer-new-100x100
Interessant? Je kan dit ook elke week per email ontvangen. Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl

30 weken zwanger ontwikkeling bij jou

  • 30 weken zwanger graham_en_sheila
  • 30 weken zwanger front_graham_en_sheila

Foto credit Graham and Sheila on Flickr

Je zelf groeit ook verder en je wordt steeds dikker. Het is moeilijk ver te lopen of een trap aflopen. Geen zorgen, dit is normaal.

Heb je je baby vandaag kunnen voelen? Zo nee, ga rustig zitten of liggen en probeer contact te maken. Is je baby nog steeds heel erg rustig, bel met je verloskundige of arts.

Als je baby niet heel actief van aard is, kan je een trappelkaart bijhouden.

Lees hier de volledige lijst van de zwangerschapskwalen van het derde trimester.


ezwangerschapskalender-foto_100x100

Tip van Karolina voor als je 30 weken zwanger bent

Een veilig autostoeltje voor je baby is heel belangrijk als je je baby in de auto gaat vervoeren. Bespaar niet op veiligheid van je kind! Lees alles over de keuze van een autostoeltje in mijn post over autostoeltjes.


Je bent al 30 weken zwanger. Organiseer je baby uitzet

zwangerschapsfotografie-fotograaf-zwangerschap 001

Fotocredit: Izzy Fotografie

Je moet zo veel kopen of lenen voor je baby. En het kan echt in de papieren lopen want als op iets “voor baby” staat, is het gelijk 2x of 3x zo duur als je zou verwachten. Wen er aan 🙁 Dan is het ook zo jammer dat als je iets koopt, dat je het straks niet gaat gebruiken. Of alleen in de eerste paar weken. Zonde! Maar hoe moet je weten hoe lang je al die baby dingen gaat gebruiken? Ik heb het voor je klaargezet in mijn blog over babyuitzet wat en waarom. Daar vind je niet alleen hoe lang je een bepaald item gaat gebruiken, maar ook vooral waarom het mogelijk nodig of handig is, opties maar ook alternatieven. En natuurlijk wat mijn eigen keuze was.

Jouw deadline: je hebt nog tijd, maar het is leuk om alvast te beginnen. Zorg dat je rond week 37 klaar bent.


Mijn zwangerschap

30 weken zwanger

Pas in week 30 zijn wij begonnen aan het inrichten van de babykamer. Achteraf gezien was het laat maar niet zo laat dat het onhandig dreigde te worden. Lees verder…

Handige links voor deze week