31 weken zwanger

naar zwangerschap week 30naar zwangerschap week 31naar zwangerschap week 32naar zwangerschap week 33inschrijven_50x74

31 weken zwanger lengte-kruin-stuit 75x75 31 weken zwanger gewicht baby 75x75 31 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75

Het gewicht van de baby is gemiddeld 1600 gram. De lengte van de baby van kruin tot stuit is 28 cm, de totale lengte is 40 cm.

draagdoek-new-100x100

Je kind dragen in een doek of een babydrager is terug van weggeweest. Kies wat bij jou het beste past.

31 weken zwanger ontwikkeling baby

Mijlpaal: je baby neemt zijn definitieve positie in

Nu dat je 31 weken zwanger bent, ziet je baby er best kant-en-klaar uit maar stel dat hij nu al geboren zou worden, moet hij zeker in een couveuse. Hij kan zichzelf nog niet op temperatuur houden en hij heeft onvoldoende weerstand tegen infecties.

Hij is nu ook zo groot geworden dat er steeds minder ruimte is om te bewegen daarom zal hij deze week zijn definitieve positie voor de geboorte nemen. Zo definitief is het dan weer ook niet want stel dat je baby in stuit ligt, kan de verloskundige hem proberen te draaien. Pas nadat hij in je bekken ingedaald is, zal de ligging niet meer veranderen.

Bewegingen van je baby zijn nu ook veel sterker en mogelijk kan je op bed een boek niet lezen zonder dat het heen en weer springt. Soms kunnen de schopjes echte schoppen worden… en dat doet een beetje pijn. Ja, want je baby kan het jou duidelijk maken dat hij oncomfortabel is. Als je dus op je rug ligt, dan ligt je baby direct op je ruggengraat… ja, je krijgt dan een schop op volle kracht want dat ligt niet fijn.


abonneer-new-100x100
Interessant? Je kan dit ook elke week per email ontvangen. Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl

31 weken zwanger ontwikkeling bij jou

  • 31 weken zwanger graham_en_sheila

Foto credit Graham and Sheila on Flickr

Je groeit nog steeds verder.

Heb je je baby vandaag kunnen voelen? Zo nee, ga rustig zitten of liggen en probeer contact te maken. Is je baby nog steeds heel erg rustig, bel met je verloskundige of arts.

Als je baby niet heel actief van aard is, kan je een trappelkaart bijhouden.

Lees hier de volledige lijst van zwangerschapskwalen van het derde trimester.


ezwangerschapskalender-foto_100x100

Tip van Karolina voor als je 31 weken zwanger bent

Het is een absolute aanrader zo’n professionele zwangerschapsfotosessie. ik heb het zelf ook gedaan en oooh wat was ik blij met het resultaat. En je kan het verschil ook zien. In de sectie “Mijn zwangerschap” heb ik foto’s van mijn eerste zwangerschap… gedaan door mijn man. Af en toe zie je echt mooie foto’s. Die zijn van mijn tweede zwangerschap, gedaan door een professionele fotograaf. Als je nog twijfelt, kijk in mijn blog over zwangerschapsfotografie voor supermooie foto’s van andere mama’s-to-be. Daar heb ik ook een verrassing voor je klaar staan 🙂

Handige links voor deze week

  • Zwangerschapskalender voor vaders – maand 8