33 weken zwanger

naar zwangerschap week 32naar zwangerschap week 33naar zwangerschap week 34naar zwangerschap week 35inschrijven_50x74

33 weken zwanger lengte-kruin-stuit 75x7533 weken zwanger gewicht baby 75x75 33 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75

Het gemiddelde babygewicht bij 33 weken zwanger is 2 kilogram. Je baby groeit hard op dit moment, ongeveer 250g of nog meer per week.

De lengte van de baby van kruin tot stuit is 30 cm, de totale lengte is 43 cm.

blijedoos_100x100

Hoe weet je nu wat het beste is voor je baby? Probeer hier gratis merkproducten uit en ervaar het zelf. Wil je meer gratis babyproducten? Kijk in ons overzicht.

Ik ben er supertevreden over, nu heb ik weer wat handige spulletjes voor de baby.
Sanne (blogger van LaVieSagista)

33 weken zwanger ontwikkeling baby

Mijlpaal: De longen zijn genoeg ontwikkeld voor de buitenwereld.

De longen zijn genoeg ontwikkeld om in de buitenwereld je baby te laten leven. Weet je nog? Een paar weken terug is de productie van een zeepachtige stof in de longetjes begonnen. Als je 33 weken zwanger bent, maakt je baby genoeg van dit stofje aan om de longblaasjes niet aan elkaar te laten verkleven en dat is een hele belangrijke mijlpaal. Mocht je baby nu geboren worden, heeft hij een grote overlevingskans. Hij zal wel nog steeds intensieve zorg nodig hebben om zich warm te houden; en extra zuurstof en voeding op te nemen.

Bij jongetjes dalen de zaadballen geleidelijk in.

Het hart klopt tussen 110 en 150 keer per minuut. Ter vergelijking, een volwassene in rust heeft 60-70 hartslagen per minuut.

Je kan ook patronen in de bewegingen van je baby herkennen. Je weet wanneer hij slaapt en wanneer hij wakker is.

Vaak daalt de baby al een beetje in, maar het hoofdje zit nog niet ‘vast’. Afhankelijk van hoe je baby ligt, gaat hij zo straks ter wereld komen. De meeste baby’s liggen in de achterhoofdsligging. En dat is ook hoe het hoort want deze ligging is het meest optimale voor de vaginale geboorte. Ligt je baby wat anders? Maak je geen zorgen. Het is mogelijk ook bij andere liggingen vaginaal te bevallen. Zelfs bij stuitligging. Maak je je toch zorgen, bespreek dan de opties met je verloskundige.


abonneer-new-100x100
Elke week een update over je zwangerschap in je mailbox? Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl

33 weken zwanger ontwikkeling bij jou

  • 33 weken zwanger graham_en_sheila

Foto credit Graham and Sheila on Flickr

Nu je 33 weken zwanger bent groei je ook heel snel. Maak je geen zorgen over de snelle gewichtstoename. Sla geen maaltijden over! Jullie allebei hebben de calorieën nodig.

Je loopt zeker wat moeilijk, je waggelt.

Heb je je baby vandaag kunnen voelen? Zo nee, ga rustig zitten of liggen en probeer contact te maken. Is je baby nog steeds heel erg rustig, bel met je verloskundige of arts.

Als je  baby niet heel actief van aard is, kan je een trappelkaart bijhouden.

Lees hier de volledige lijst van de zwangerschapskwalen van het derde trimester.


ezwangerschapskalender-foto_100x100

Tip van Karolina voor als je 33 weken zwanger bent

Je moet veel dingen bij je hebben als je met je baby naar buiten wilt. Luiers, extra kleding, iets voor jezelf… Je kan makkelijk een weekendtas ermee vullen. Dus het is handig om een luiertas te hebben waar al die nodige dingen gewoon altijd in zitten. Benieuwd naar waarop je moet opletten bij de aankoop van een luiertas? Lees mijn post over luiertassen.

Je bent al 33 weken zwanger. Bezoek ziekenhuizen in de buurt

zwanger week 33

Fotocredit: Izzy Fotografie

Mogelijk weet je al waar je wilt bevallen, thuis of in het ziekenhuis, maar misschien ook nog niet. Het is ook geen makkelijke keuze want elke optie die je hebt, heeft zijn voor- en nadelen. Zo krijg je thuis geen pijnbestrijding, en in het ziekenhuis lig je niet op je eigen bed of in je eigen bad. Hele rare en persoonlijke dingen kunnen deze beslissing beïnvloeden maar een ding is zeker… naast wat jij beslist, is het je medische situatie die mogelijk uitsluitsel zal geven over de bevallingsplek.

Jouw deadline: je hebt nog tijd maar wacht er niet te lang mee


Handige links voor deze week