34 weken zwanger

naar zwangerschap week 33naar zwangerschap week 34naar zwangerschap week 35naar zwangerschap week 36inschrijven_50x74

34 weken zwanger lengte-kruin-stuit 75x75 34 weken zwanger gewicht baby 75x75 34 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75

Je bent 34 weken zwanger, het gewicht van de baby is nu ongeveer 2275 g. Dat is vergelijkbaar met het gewicht van een deurstopper. De lengte van de baby van kruin tot stuit is 32 cm, de totale lengte is 44 cm.

babyuitzet organiseren- babykamer-new-100x100Heb je alles voor je babykamertje al besteld? Nog niet? Wacht er niet mee en bestel babymeubels online.

34 weken zwanger ontwikkeling baby

Als je 34 weken zwanger bent, groeit je baby, en niet alleen in gewicht en lengte. De nageltjes hebben de topjes van de vingertjes ook bereikt. En je baby wordt steeds meer zoals hij er ook bij de geboorte uit zal zien.

Naast groeien is je baby ook bezig met rijpen. Rijpen maakt de organen van je baby bruikbaar. Zo met de 34e week van je zwangerschap zijn de longen zo goed als rijp.

Al een tijdje drinkt je baby elke dag vruchtwater. Al een paar weken terug zijn de donshaartjes van je baby aan het uitgevallen en dus drinkt hij deze ook mee. Maar dat is ook hoe het hoort want de donshaartjes stimuleren en prikkelen de darmen. Als je baby straks geboren wordt, gaat hij zijn eerste poepje doen. Dat eerste poepje heet meconium en is zwart, bruin groen van kleur. Dat is precies wat er overblijft van de donshaartjes en vruchtwater.


abonneer-new-100x100
Ontvang elke week alles over je zwangerschap in je mail. Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl

34 weken zwanger ontwikkeling bij jou

  • 34 weken zwanger andrewmalone
  • 34 weken zwanger graham_en_sheila

Foto credit andrewmalone, Graham and Sheila on Flickr

Heb je je baby vandaag kunnen voelen? Zo nee, ga rustig zitten of liggen en probeer contact te maken. Nu je 34 weken zwanger bent zou je baby actief moeten zijn. Is je baby nog steeds heel erg rustig, bel met je verloskundige of arts.

Als je baby niet heel actief van aard is, kan je een trappelkaart bijhouden.

Lees hier de volledige lijst van de zwangerschapskwalen van het derde trimester.


ezwangerschapskalender-foto_100x100

Tip van Karolina voor als je 34 weken zwanger bent

Het is zo leuk om uren lang op Pinterest te zitten en steeds schattigere kamertjes en decoraties te vinden. Maar je bent al 34 weken zwanger en het is tijd om je handen vies te maken. Mogelijk niet letterlijk want je mag niet verven maar je mag en moet dingen managen. Dus je stappenplan is: mood board, routering, aannemer inplannen… Lees de complete handleiding over het inrichten van babykamer in mijn blog. 5 binnenhuisarchitecten en interieurstylisten hebben hun werkwijze en tips voor je uitgelegd. Zo voorkom je fouten en bespaar je geld.

Jouw deadline: is steeds dichter bij (week 36)

Je bent al 34 weken zwanger. Verken de routes naar het ziekenhuis

Zwangerschapsfotografie Rotterdam Ramona 011

Fotocredit: Izzy Fotografie

Ook als je besloten hebt om thuis te bevallen, ga deze week naar het ziekenhuis in de buurt. Zo kan je de routes verkennen. Weet je al wat de snelste route naar jullie ziekenhuis is? En weet je hoe je rijden moet als deze route toch gesloten is? Het is veel relaxter om de routes al van te voren op te zoeken dan ‘s nachts en mogelijk in paniek in een opgebroken straat te staan. Ook ziekenhuizen zelf zijn doolhoven. Bekijk waar je daar het makkelijkst kan parkeren, waar de rolstoelen staan, welk muntje erin moet en waar de kraamafdeling is.

Jouw deadline: combineer dit met een bezoek naar ziekenhuizen in de buurt


Handige links voor deze week

  • Zwangerschapskalender voor vaders – maand 8