35 weken zwanger

naar zwangerschap week 34naar zwangerschap week 35naar zwangerschap week 36naar zwangerschap week 37inschrijven_50x74

35 weken zwanger gewicht baby 75x75 35 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75 35 weken zwanger lengte-kruin-stuit 75x75

Het gemiddelde babygewicht in de 35e week van de zwangerschap is 2550 gram. De lengte van de baby van kruin tot stuit is 33 cm, de totale lengte is 45 cm.

gratis baby dozen new 100x100

Hoe weet je nu wat het beste is voor je baby? Probeer hier gratis merkproducten uit en ervaar het zelf. Wil je meer gratis babyproducten? Kijk in ons overzicht.

Ik ben er supertevreden over, nu heb ik weer wat handige spulletjes voor de baby.
Sanne (blogger van LaVieSagista)

35 weken zwanger ontwikkeling baby

Je baby is nu bijna klaar om geboren te worden. En daarmee bedoel ik dat over 2 weken hij al veilig thuis geboren kan worden. Het zal nog aan de vroege kant zijn maar het kan. Maar als je 35 weken zwanger bent, moet je baby nog even groeien, sterker worden en verder rijpen. Stel dat hij nu geboren zal worden, moet hij nog steeds in een couveuse.

Voorbereidingen voor wat er straks met de geboorte moet gebeuren, zijn in volle gang. Je baby daalt dus verder in je bekken in en nu kan een verloskundige of een gynaecoloog ook goed voelen hoe de baby ligt.


abonneer-new-100x100
Interessant? Je kan dit ook elke week per email ontvangen. Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl

35 weken zwanger ontwikkeling bij jou

  • 35 weken zwanger andrewmalone
  • 35 weken zwanger graham_en_sheila

Foto credit andrewmalone, Graham and Sheila on Flickr

Nu je 35 weken zwanger bent groei je verder en kan je minder en minder dagelijkse dingen aan. Je emoties kunnen ook op hol gaan. Je denkt vaker over de bevalling en of je baby gezond is. Je maak je druk over kleine dingen. Dit is geen makkelijke periode. Misschien ben je al met zwangerschapsverlof.

Je bent niet de enige! Bespreek je zorgen met je partner.

Heb je je baby vandaag kunnen voelen? Zo nee, ga rustig zitten of liggen en probeer contact te maken. Is je baby nog steeds heel erg rustig, bel met je verloskundige of arts.

Als je  baby niet heel actief van aard is, kan je een trappelkaart bijhouden.

Lees hier de volledige lijst van de zwangerschapskwalen van het derde trimester.


ezwangerschapskalender-foto_100x100

Tip van Karolina voor als je 35 weken zwanger bent

Zacht licht, natuurlijke geluiden, rust en intieme sfeer om je oervrouw naar voren te laten komen? Of juist met medisch personeel, fotograaf en een paar van je familieleden daarbij? Dit zijn zaken die je vastlegt in je bevallingsplan. Wie gaat straks de navelstreng knippen? Wil je foto’s? Wil je je baby direct op je buik krijgen? Leg het vast niet zodat dit een handleiding voor iedereen wordt, maar zodat je voor je zelf hierover nadenkt. Bij medische indicaties worden je plannen toch aan de kant gezet, en de veiligheid van jou en je baby gaan voor. Weet je niet waar je beginnen moet? Kijk in mijn blog over het bevallingsplan. Je vindt daar zelfs een template die je gratis kan downloaden.

Jouw deadline: als je het wilt doen, doe het nu

Je bent al 35 weken zwanger. Regel klossen voor jullie bed

zwangerschapsfotografie-fotograaf-zwangerschap 034_510x340

Fotocredit: Izzy Fotografie

Niet iedereen vind het prettig maar heel veel zwangeren wel om uit een verhoogd bed te stappen. Het lijkt gek maar is het niet. Als je uit een verhoogd bed stapt, hoef je je buik niet te buigen en je buikspieren niet in te spannen. Je staat direct op je benen 🙂

Jouw deadline: nu, in week 36 moet het bed al op klossen staan.


Handige links voor deze week

Foto credit andrewmalone, Graham and Sheila on Flickr, Izzyfotografie