37 weken zwanger

naar zwangerschap week 36naar zwangerschap week 37naar zwangerschap week 38naar zwangerschap week 39inschrijven_50x74

37 weken zwanger lengte-kruin-stuit 75x75 37 weken zwanger gewicht baby 75x75 37 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75

Het gemiddelde babygewicht bij 37 weken zwanger is 2950 gram. Lengte: van kruin tot stuit – 35 cm, de totale lengte – 47 cm.

vrouw-new-100x100Kan je niet beslissen over een babynaam? Kijk in het Babynamen boekje.

37 weken zwanger ontwikkeling baby

Mijlpaal: Je baby mag veilig thuis geboren worden!

Het hoofdje is nu meestal ingedaald en je baby kan op elk moment komen. Gek, hé? Misschien al over een paar minuten begint je baby met de productie van een speciaal hormoon dat de hele hormonen fabriek bij jou in gang gaat zetten die dan weer tot weeën gaan leiden. Of misschien “kiest” hij ervoor nog eventjes te blijven in je buik en pas over 1 maand ter wereld te gaan komen? Dat weet jij niet en dat bepaal jij niet, wen er maar vast aan 🙂

Je baby kan zich goed op temperatuur houden. Dat betekent dat er genoeg vet onder zijn huid zit. Hij kan ook zichzelf voeden en dat betekent dan weer dat hij sterk genoeg is om aan je borst te zuigen.

Als je 37 weken zwanger bent, is er steeds minder ruimte om te bewegen dus je baby gaat ook wat minder bewegen maar als hij beweegt, weet je het direct.


abonneer-new-100x100
Interessant? Je kan dit ook elke week per email ontvangen. Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl

37 weken zwanger ontwikkeling bij jou

  • 37 weken zwanger graham_en_sheila

Foto credit Graham and Sheila on Flickr

Vanaf 37 weken zwanger kan je veilig thuis bevallen. Je denkt zeker vaker na over wat er komt.

Heb je je baby vandaag kunnen voelen? Zo nee, ga rustig zitten of liggen en probeer contact te maken. Is je baby nog steeds heel erg rustig, bel met je verloskundige of arts.

Als je baby niet heel actief van aard is, kan je een trappelkaart bijhouden.

Lees hier de volledige lijst van de zwangerschapskwalen van het derde trimester.


ezwangerschapskalender-foto_100x100

Tip van Karolina voor als je 37 weken zwanger bent

Er is steeds minder tijd om een babynaam te kiezen, mocht je nog geen hebben. Geen inspiratie? Kijk even in onze blogs over babynamen.

Jouw deadline: Steeds dichterbij. Je moet je babynaam doorgeven bij het inschrijven in de gemeente (max. 3 dagen na de geboorte)

Je bent al 37 weken zwanger. Ga naar de kapper

Zwangerschapsfotografie-Den-Bosch-Eindhoven-Utrecht 011

Fotocredit: Izzy Fotografie

Als je straks nog steeds een beetje leuk er uit wilt zien op al die kraambezoekfoto’s, ga dan nu naar de kapper. Als de kleine er al is, heb je mogelijk geen tijd meer… die eerste… 4 weken… de eerste 4 weken had ik geen tijd om op tijd te eten, douchen of mijn haar überhaupt te kammen…

Jouw deadline: dit is geen harde deadline in de zin van een vaste datum, maar als je baby er al is… ben je pas 4 weken later aan de beurt.


Mijn zwangerschap

37 weken zwanger

Karolina: Het is zo ver! Je bent 37 weken zwanger. Als je daarvoor kiest mag je baby veilig thuis geboren worden. Dit heb ik ook gekozen. Tegen advies en angsten van mijn ouders in, want het is niet gebruikelijk in Polen dat je thuis gaat bevallen. Lees verder…


Handige links voor deze week