6 weken zwanger

naar zwangerschap week 5naar zwangerschap week 6naar zwangerschap week 7naar zwangerschap week 8inschrijven_50x74

6 weken zwanger lengte-kruin-stuit 75x75 6 weken zwanger gewicht baby 75x756 weken zwanger gewichttoename moeder 75x75

Je baby groeit! Na 6 weken zwangerschap is de gemiddelde lengte van de baby van kruin tot stuit tussen de 2 en 4 mm.

gratis baby dozen new 100x100

Als zwangere vrouw kan je allemaal gratis babyspullen bestellen. Bekijk de uitgebreide lijst.

Ik ben er supertevreden over, nu heb ik weer wat handige spulletjes voor de baby.
Sanne (blogger van LaVieSagista)

6 weken zwanger ontwikkeling baby

Mijlpaal: Het hartje begint te kloppen

  • 6 weken zwanger baby

Fotocredit: Wikipedia

Je baby lijkt met 6 weken zwanger nog helemaal niet op een baby. Hij bestaat uit een hoofdje, een grote knop van de borstkas en een buikholte. Hij heeft nu ook een staart en een paar knoppen waar de armen en de benen gaan komen.

Het zenuwstelsel sluit zich, de hersenkamers worden gevormd. Uit de neurale buis springen zenuwtakken die armen en benen gaan besturen. De ogen beginnen zich te ontwikkelen. Ze zien er nog uit als vlekjes en liggen nog ver uit elkaar, bijna aan de zijkanten van het hoofdje.

Verder ontstaan ook de andere organen: de maag, darmen, nieren, lever, alvleesklier en longen. Op een echo kan je de ruggengraat al zien.

Er is al een primitief systeem van bloedvaten aanwezig en aan het eind van deze week begint het hartje te kloppen! Het buisvormige hartje slaat ca. 100x per minuut.

Op dit moment is je baby het gevoeligst voor factoren die zijn ontwikkeling kunnen verstoren en de kans op een miskraam is hoog.


abonneer-new-100x100
Abonneer voor de updates van eZwangerschapskalender.nl en ontvang elke week alle informatie over je zwangerschap in je mailbox.

6 weken zwanger ontwikkeling bij jou

Je bent 6 weken zwanger, maar het is nog niet aan jou te zien dat je zwanger bent. Toch kan het zijn dat sommige kledingstukken wat strakker zitten dan normaal. Langzaam wordt je lichaam slapper. Dit zal je mogelijk merken door een paar nieuwe zwangerschapskwalen. Veel vrouwen hebben aan het begin van de zwangerschap last van extreme vermoeidheid. Dit is heel normaal, het beste is het ook rustiger aan te doen. Lastig, want je wilt je omgeving vaak nog niet vertellen dat je zwanger bent. Ben je er net achter gekomen dat je zwanger bent? Lees mijn blog Zwanger, wat nu?

Door de zwangerschapshormonen kunnen jeugdpuistjes terugkeren. Je kan alles hierover lezen in mijn blog over Pukkels en puistjes.

Lees hier de volledige lijst van de zwangerschapskwalen van het eerste trimester.


eten voor je kind boekreview-week6

Leestip van Karolina voor als je 6 weken zwanger bent

Voeding is heel belangrijk voor, tijdens en na je zwangerschap. Het gaat niet alleen over wat je mag en niet mag eten tijdens je zwangerschap, maar ook over wat je eten moet om de kans op een gezonde baby te verhogen. Een heel goed boek over voeding tijdens je zwangerschap is Eten voor je kind. Het is geschreven door een aantal deskundigen op het gebied van voeding, prenatale ontwikkeling en gynaecologie. Geloof mij, dit komt niet vaak voor.

Ik heb het from-cover-to-cover gelezen (helaas al na mijn zwangerschappen) en Eten voor je kind is een echte aanrader!

Je bent al 6 weken zwanger. Bedenk een bijnaam voor jullie baby

zwanger week 6

 

Fotocredit: Izzy Fotografie

Het is prettig om een bijnaam voor jullie baby al te hebben. Zo is het geen anonieme baby maar bijv: Mini of Frups. Dit maakt het praten met anderen over jullie baby makkelijker en persoonlijker zonder dat je al een naam hebt, of zonder dat je anderen hoeft te vertellen welke naam jullie hebben uitgekozen voor jullie baby.

Jouw deadline: Er is geen deadline. Gewoon leuk om te doen.


Mijn zwangerschap

week6_300x300

Karolina: In deze week wist ik al dat ik zwanger was. Ik wist het omdat het streepje op mijn zwangerschapstest blauw was en omdat ik niet ongesteld was geweest. Maar verder… ik voelde me niet zwanger. Toen de vreugde voorbij was, voelde ik me helemaal niet anders en dat was een beetje teleurstellend. Lees verder…


Handige links voor deze week