Voor vaders

Voor (aanstaande) vaders hebben we een indeling gemaakt in maanden. Per maand is aangeven hoe de baby zich ontwikkeld, welke zwangerschapskwalen hierbij horen, en praktische tips over de babykamer, kinderopvang en financiën. Wanneer regel je wat? Waar en hoe kan je de zwangere vrouw ondersteunen?

Zwangerschap maand 1Zwangerschap maand 2Zwangerschap maand 3Zwangerschap maand 4Zwangerschap maand 5Zwangerschap maand 6Zwangerschap maand 7Zwangerschap maand 8Zwangerschap maand 9

De meeste mensen delen de zwangerschap in 9 maanden in. Het is niet de meest nauwkeurige manier van tellen, maar voor een globaal beeld van de zwangerschap is het voldoende.
We hebben per maand voor de vader op een rijtje gezet wat hij kan regelen, waar hij aan moet denken, hoe het met de baby en de moeder gaat. Het is een praktische insteek voor vaders die willen weten hoe ze de aanstaande moeder kunnen ondersteunen. Niet alles hoeft direct geregeld te worden, maar sommige zaken komen eerder aan de beurt dan andere. Klik op 1 van de maanden om te zien wat je in die maand kunt oppakken.

De samenvatting:

Hier de allerbelangrijkste data waar je als vader bij moet zijn:

  • 1e echo (na 7/8 weken)
  • 20 weken echo
  • bevalling (rond de 40 weken)

Kijk eens rond voor een kinderdagverblijf. Lees hier de tips voor keuze bij een kinderdagverblijf.

Denk vast na over een naam, kijk hier:

Jongens voornamen: Hoe spel je dat?

Jongens voornamen: De 6 grootste valkuilen bij het kiezen van een jongensnaam

Jongens voornamen: De kortste en de langste

Meisjes voornamen: De 10 grootste valkuilen bij het kiezen van een meisjesnaam

Lees het 9 maanden papa boek door als voorbereiding. Hier vind je een overzicht van alle boeken waar we een recensie over geschreven hebben.